Lapas

Par mani

Mans fotoattēls
Adīšana, tamborēšana, fotogrāfēšana un ceļošana-tie ir mani vaļasprieki, kurus ļoti bieži apvienoju.

ceturtdiena, 2010. gada 29. jūlijs

Dekupāža




Dekupāža jeb salvešu tehnika

Vienkārši bija brīva nedēļa un vajadzēja izdomāt, kā nodarbināt jaunāko paaudzi ar kaut ko sakarīgāku par televizoru.Aizgājām uz timmari veikalu un nopirkām dekupāžas komplektu-nebija lēti, bet domāju, ka tas atmaksājās, jo visas vecās mēbeles ir atjaunotas un divas meitenes apguvušas šo tehniku bez kādiem kursiem.Tehnika īsumā bija tāda: Ņemam pudelīti Nr.1 un nokrāsojam soliņu-krāsas bija divas-balta un sarkana-tāpēc viens soliņš ir balts,otrs-sarkans, meitas vecās mēbelītes-mazbērnu galdiņš un krēsliņš-rozā, jo sajauca abas krāsas kopā.Tad izgriezām zīmējumu no salvetes.Svarīgi noņemt salvetei visas apakšējās kārtas, lai paliek tikai viena kārta ar zīmējumu. Izveidojām kompozīciju-kur katrs salvetes zīmējuma gabaliņš atradīsies.Pieaicinājām ekspertus-pārējos ģimenes locekļus.Tad ņēmām pudelīti Nr.2 jeb dekupāžas laku-ar to uzmanīgi ar otiņu apklājām salvetes gabaliņu.Svarīgi krāsot tā, lai gaisa burbulīši izietu uz āru-tas ir uz malām un zīmējums pieliptu pie virsmas bez grumbām.Ar ķiršu salvetēm izdevās diezgan labi, bet salvetes ar runcīšiem, acīmredzot, gatavotas no citāda papīra un dresūrai negribēja padoties.Dažviet izveidojās pūslīši.Kad viena kārta apžuva, lakojām otrreiz-pa visu virsmu.

pirmdiena, 2010. gada 26. jūlijs

Baktus



Tie, kas arī mēdz sērfot pa rokdarbnieču portālu ravelry.com, noteikti zina, kas tas tāds-baktus. Tas ir adīts kaklauts. Tā kā man no džempera adīšanas bija pāri palikušas divas ficītes dzijas, nolēmu tās izmantot kaklauta adīšanai. Sāku ar 3 valdziņiem no viena stūra. Viena mala veidojas taisna, otru visu laiku paplatina.Es darīju tā-vienreiz pieaudzēju, vienreiz nepieaudzēju.Un tā uz priekšu, kamēr viena fice izadīta.Tad ņēmu otru fici un sāku noraukt.Atkal vienreiz noraucu, otrreiz-nē.Kamēr uz adatas atkal palikuši vien 3 valdziņi.Tos saadīju un visos stūros piesēju pušķīšus.Lūk, kas sanāca! Par modeli laipni pozē BIG.

sestdiena, 2010. gada 24. jūlijs

Turka lakats ar dzelteno malu -2


Te skats no mugurpuses. Pieneņu pļavas un pavasara saules siltums silda arī vakarā.

Turka lakats ar dzelteno malu


Biju nopirkusi interesantu Turcijā ražotu dziju, kas sastāvēja no 3 dažādu faktūru pavedieniem un raibu raibām krāsām.Tā kā džemperim dzijas bija par maz, tapa šāds lakats ar dzeltenu malu. Nosaucu to Pavasara vakars.

Kā es adīju lapsjaku-turpinājums 2



Pirmo reizi adīju kapuci.Izdevās diezgan labi.

Kapuces adīšana izrādās diezgan darbietilpīgs process, turklāt visa gandrīz gatavā jaka visu laiku atradās man klēpī un tāpēc adot bija ļoti karsti.

svētdiena, 2010. gada 18. jūlijs

Kā es adīju lapsjaku-turpinājums


Lapsjaku iemācījos no Lapsas musturā. Te var aplūkot oriģinālo Lapsas jaku http://www.flickr.com/photos/intuce99/3367903348/


Te ir Lapsas taisīts apraksts no mustura:



Savu pirmo lapsjaku adīju priekš draudzenes Dacītes. Uzmetu 100 valdziņus mugurai, 100 valdziņus sānam un 50 valdziņus priekšpusei. Rezultātā jaka sanāca nedaudz par īsu, tādēļ apakšā jaku pagarināju. Piedurknes neadīju uz riņķi, bet plakaniski, garo vīli sašuvu. Dacītei ir kāds izmērs mazāks nekā man un viņai ļoti piestāv šī krāsu gamma. Adīt bija ļoti interesanti un vienkārši-tikai labiski.