Lapas

Par mani

Mans fotoattēls
Adīšana, tamborēšana, fotogrāfēšana un ceļošana-tie ir mani vaļasprieki, kurus ļoti bieži apvienoju.

piektdiena, 2011. gada 28. janvāris

In memoriam


Nemodiniet mani ar cīruļiem - tik vien lūdzu. Šī visa ir mana kola. Šis ir mans gulēšanas laiks. Cik jauks ir spilvens, kad auksts. Un pirms mēs aizmigām, pirms aizmigām... Dienas kā sviedri, tu stāvi un dziedi – Viens pats visu laiku, bet nepietiek... Dusi nu, ka dusi ar sāniem uz kreiso pusi Un dzirdi, kā tik klusi krūtīs runā tavs gulēšanas laiks. Cik jauks ir spilvens, kad auksts. Un pirms mēs aizmigām, kad pavisam aizmigām... Dienas kā sviedri, tu stāvi un dziedi – Viens pats visu laiku, bet nepietiek... Met nost tās drēbes, gar ausīm laid mēles, Nāc blakus un guli līdz vasarai... Laiks, cik jauks ir spilvens, kad auksts. Un pirms mēs aizmigām, uz mūžu aizmigām... Dienas kā ziedi, tu stāvi un dziedi – Viens pats visu laiku, bet nepietiek... /Mārtiņš Freimanis/


pirmdiena, 2011. gada 24. janvāris

Plecu lakats Jūra ziemas naktī










Uz Ziemassvētkiem skolas laiku draudzenīte uzdāvināja divus brīnišķīgus kamolīšus.No pirmā tapa plecu lakats, ko nosaucu Jūra ziemas naktī-melnbalts, romantisks, ar maigu viļņu šļakstoņu un dažām mazām zvaigznītēm tumsā.

Sāku ar 5 valdziņiem. Pieaudzēju vislaik vidū un malās.Noadīju gabaliņu gludu, tad sāku veidot vilnīšus-savā iemīļotajā pāvu rakstā-3 saadījumi pa 2 valdziņi, tad 6 valdziņi ar apmetumu, 3 saadījumi pa divi valdziņi.Tā kā lakata platums arvien palielinājās, diezgan nomocījos ar skaitīšanu, lai raksts nenojuktu un optiski visur izskatītos viendabīgs-viļņains. Bildēs redzams arī, kā mocījos būt par modeli.

svētdiena, 2011. gada 23. janvāris

svētdiena, 2011. gada 16. janvāris

Ragu šalle


Šalles pamatu veido pečvorka kvadrāts, kam uzmetu 50+1+50 valdziņus. Adīju pēc Baibas (Needle B) dotā apraksta šeit: http://needleb.wordpress.com/2010/11/29/ragu-salle/

Pušķīšiem pieliku baltas pērlītes-aizmugurējam 7 gab., abos galos pa 5 gab. Pušķīti uztinu uz sejas krēma kastītes-ļoti piemērots lielums, kā izrādījās.

ceturtdiena, 2011. gada 13. janvāris

Dzimšanas dienas tērpi-2011





Šogad mazliet aizkavējos ar tērpu nobeigšanu laikā. Labi, ka janvārī svinama arī Airas vārda diena. Tad nu beidzot biz-bizmāres tērpu varēja vilkt mugurā un doties uz skolu. Šī gada prioritāte bija žābo. Tam pietamborēju klāt topiņu no bamboo (Katia) dzijas. Varēs vilkt arī vasarā. Prasījās arī maza brošiņa -akcentam. Tāpēc uztamborēju ko līdzīgu biz-bizmārei. Melnos svārkus jau sen gribēju uzadīt, jo skolā reizēm prasa tādos ierasties, bet, tā kā meitene ir ļoti tieva, tad piemērotus svārkus iegādāties ir grūti. Pati šajos svētkos tērpos vienīgi jaunajā vestē, kurai veiksmīgi piebiedrojās darba kolēģītes darinātā dāvinātā tilla zieda broša visās varavīksnes krāsās.

Siltroči

Siltročiem esot saknes lietuviešu etnogrāfijā. Kamēr vēl gudroju-kā tos adīt..skat...draugs jau par mums abām padomājis. Paldies, BIG!

piektdiena, 2011. gada 7. janvāris

Suņa vilnas zeķes



Šogad ziemiņa tik auksta, varena un sniegota! Kā manā bērnībā. Atcerējos seno patiesību, ka ziemas zābaki jāpērk divus izmērus lielāki nekā kurpes-lai vilnas zeķes varētu ievilkt. Man kā rūdītai pilsētniecei ar auto šī senā gudrība šoziem atausa atmiņā. No bērnības. Kad vairs nevarēju izkulties ar auto no sniega kupenām un devos uz sabiedrisko transportu.Un nosalu pieturā. Nolēmu, ka beidzot man jānoada vilnas zeķes arī pašai sev.

Bet te atkal gadījās, ka kādam tās vairāk vajadzēja un atkal paliku bešā-kā kurpnieks bez kurpēm. Suņa vilnas zeķes uzadīju kopā ar zeķu dziju-lai nav tik garlaicīgas, bet vairāk krāsainas-tās tiks vienam mazam (4 g.) puisītim, kam kājele izstiepusies gandrīz tikpat liela kā man.

Uzmetu 10 valdziņus uz katras adatas, pēdas garums 18 cm.

Saldējums ar šokolādi Ziemassvētkos



Trešā cepurīte ar pīnēm. To aiznesa vecītis savā maisiņā...

ceturtdiena, 2011. gada 6. janvāris

Ziemssvētku vecis


Nu ko gan citu Ziemssvētku vecis man varētu paslēpt zem eglītes? Paldies, mīļo vecīt-trāpīji desmitniekā!


Lai Jaunais gadiņš mums visiem nes vairāk saulītes un vairāk prieka! Lai Jaunais gads ir radošs un adošs mums visām, kam patīk šī nodarbe!