Lapas

Par mani

Mans fotoattēls
Adīšana, tamborēšana, fotogrāfēšana un ceļošana-tie ir mani vaļasprieki, kurus ļoti bieži apvienoju.

otrdiena, 2012. gada 15. maijs

Pārvarēt skumjas...

Pie pasta gaidīju mammu, kamēr tā izņem paciņu no Holandes. Sen nebiju bijusi savā dzimtajā rajonā, kur tagad palikusi vienīgā pasta nodaļa. Vēroju cilvēkus, sen pazīstamās ēkas. Viss tāds skumjš-vecas drēbes, izmocītas sejas, piedzērušies dzērājpāri, steidzīgi mājāstiktgribētāji, kas snaiksta kaklus, gaidīdami autobusu. Norakstītas māju sienas, bedraini pagalmi, garais veikals-kādreiz smalks un jauns, ar skaistu nosaukumu, tagad nolīmēts kā poļu reklāmstabs.Trūkst vidējās paaudzes, kaut kā neredz inteliģenci. Vai tā izmirusi kā suga? Kas varēja-pārkvalificējās biznesmeņos, kas nespēja-dzērājos? Pārējie-aizbrauca. Kādi malači!
Varaskāras sievietes darbā, tieksme pazemot, samīt-mūsdienu labi atalgotas, par paraugu stādāmas sievietes portrets. Vīrieši, no kuriem jābaidās, nevis jāgaida aizsardzība.
Ieraujos pašaizsardzības kokonā-vēlos izturēt šo laiku, kuram, šķiet, nekad nepienāks gals, cik ilgi tas jau velkas. Mēģinu atrast jēgu eksistencei un prieku sīkās lietās, par ko citiem nav daļas:
izdiedzēt peļu austiņas..

..atpogāt tulpes..

..beidzot atrast pielietojumu brīnumjaukajām sen-nopirktajām-podziņām..

..pieadīt apnikušajam džemperim mainīg-krāsas volāniņus, garastāvokļa uzlabošanai..

..atrast pielietojumu iedāvinātām un paštamborētām puķītēm..

..atsvaidzinot veco vestīti ar svaigiem ziediņiem! Skumjas prom.

3 komentāri:

  1. Ļoti sajustas sajūtas... es sāku nodarboties ar rokdarbiem, kad sapratu, ka jāpārdzīvo šis laiks. Lai tev izdodas viss...

    AtbildētDzēst
  2. Man arī šogad salīdzinoši aukstajā pavasarī skumjās domas piezagās, tādas globālas pavisam, bet tagad jau tās ir tālu prom, galvā rosās pavisam ierastās domas, ko tādu skaistu no vasaras sezonai nopirktās dzijas uzadīt, lūk, šķirstu žurnālus, jaunus un ne tik jaunus, bet izdomāt nevaru.
    Viss būs labi! Tūlīt taču vasara sāksies!
    Džemperim volāniņi forši izdevušies! Superīga ideja to izrotāt.

    AtbildētDzēst
  3. Lai kas arī nepiezagtos, nekas nevar atņemt to radošo garu, kas bīda un dzen jebkuru dvēseli izpausties caur darbošanos Dieva Brīnumā, kas saucas Radīšana...kopā ar Radītāju, mēs Viņa radījumi, varam piedalīties šajā Brīnumā! Sēkliņai, kuru iestādam zemē, un kura uzdīgst, vai diedziņam, kuru ar adatu izveram, un rodas volāniņš, vai labs vārds, ko viens otram pasakam, un rodas labais...rodas Mīlestība!

    AtbildētDzēst